Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Stílus kisokos - a Hampton stílus

Stílus kisokos - a Hampton stílus

Cikksorozatot indítunk a BútorCity blog oldalán azzal a céllal, hogy gyors és hatékony segítséget tudjunk nyújtani, amikor szobát terveztek berendezni vagy felújítani.

Egy-egy stílust veszünk górcső alá, ám a megszokott magazinos formátum helyett ezúttal tömören foglaljuk össze az adott irányzat főbb elemeit, amit a vásárláskor listaként is tudtok majd használni.

Ebben a részben bemutatjuk a Hampton stílus főbb jellegzetességeit.

Ennek a stílusnak legfőbb célja az, hogy a tengerpartot megidézze az otthonunkban, hogy egész évben, négy fala közé zárva is feltöltsenek a nyaralás élményei. Ennek érdekében világos és natúr színeket kombinál az égbolt kékjével és a tenger lágy aqua árnyalatival. Kiegészítőkben persze elengedhetetlen a tengerészkék megjelenése is, ám nagy felületek maradjunk a pasztell árnyalatoknál a megnyugtató tér megteremtése érdekében.

 

 

A bútorok anyaghasználatában nincsenek szigorú előírásai, a lényeg a kényelem, a letisztult világos színek, és a tengerpartot idéző dekoráció, minden mennyiségben.

MA már nagyon sok helyen beszerezhetők világítótornyok, fából készült halas, vitorlás, horgonyos dekorációk, de ugyanígy álomszép hatást érhetsz el a tengerparton gyűjtött kagyló és csigaházakkal is egy szép natúr fa tálra helyezve őket.

Nagy előnye a stílusnak, hogy a semleges alapokat bármikor könnyedén transzformálhatod sok más stílusra is, ha változásra vágysz.

 

 

 Amire mindenképp szükséged lesz:

világos natúr színek, világos aqua színek

régi, felújított, fehérre festett asztalka, lámpás, képkeret

világos natúr színű, kényelmes ülőalkalmatosság, puffok, függőfotel

szőttes vagy rongyszőnyeg világos natúr színben

tengerparti dekorációk készen vagy akár DIY kivitelben

 

 Amit érdemes elkerülni:

magasfényű felületek

sötét színek

steril krómos, fémes, arany részletek

 

 Amiből egy pici belefér:

minimál, modern természet közeli és skandináv stílusokkal tökéletesen együtt tud működni