Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Színfolt a lakásban

Színfolt a lakásban

Az egyik klasszikus jó tanács a lakberendezés terén az, hogy érdemes semleges színvilágra alapozni a szoba főbb elemeit: a falak színét, a bútorokat, az ülőgarnitúrát, így csupán a kiegészítőkkel könnyedén megváltoztatható a szoba karaktere. Vannak, aki tökéletes nyugalmaz élnek meg egy teljesen semleges térben is, és vannak olyanok is, akiknek szükségük van egy-egy színfoltra a jó hangulathoz. 

Nekik hozunk néhány hasznos tippet az okos választáshoz.

Ha semleges az alaptónus, akkor is besorolható hideg vagy meleg színtartományba, a kiegészítő szín választásakor ezt mindenképp tartsuk szem előtt.

Figyeljük meg, hogy hideg semleges, vagy meleg semleges dominál az adott térben, és ahhoz válasszuk a színt is.

Hideg szürke alaphoz, fémes felületekhez  hűvös színeket keressünk, mint a türkiz, levendula lila, jég kék, éj kék.

 

A meleg alapszínek mellé pedig meleg árnyalatokat, mint a menta, zsálya, púder, okker, narancs vagy akár terra cotta.

 

A természet mindig megbízható ihlet forrás: üde zöldekkel, mély trópusi levélzölddel vagy moha árnyalatokkal egészen biztosan jó úton járunk, hiszen maguk a szobanövények is bármilyen enteriőrben pompásan mutatnak.

 

 

Figyeljünk egy másik fontos alap elvre is, mely szerint sok kicsi sokra megy. Markáns vagy tarka színfoltok esetén életbe lép az örök érvényű mondás: a kevesebb több. A színes dekorációkat, párnákat, textileket, képeket igyekezzünk egy képzeletbeli, felülnézeti  háromszög alakzat vagy egy képzeletbeli körív mentén elrendezni, ezzel egyensúlyt és professzionális harmóniát teremtünk a szobában.