Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sarokkanapét, sarokgarnitúrát webáruházból? – Íme, a tippjeink az online vásárláshoz

Sarokkanapét, sarokgarnitúrát webáruházból? – Íme, a tippjeink az online vásárláshoz
Azzal ugye nehéz lenne vitatkozni, hogy mindenki maga tudja, hol szorít a cipője. De gondolkodtatok már azon, hogy ugyanez érvényes akkor is, ha sarokkanapé vagy sarokgarnitúra az a bizonyos cipő, ami szorít? Ha nem is feltétlenül szorít, de kényelmetlen, túlságosan kemény vagy éppen puha, mély vagy magas az ülése, esetleg hiányzik belőle valami, ami nagyon is kellene, illetve a színével, netán az anyagával van gond. Hát igen, ezekre érdemes odafigyelni, ha sarokkanapé vagy sarokgarnitúra vásárlását fontolgatjátok.

Válassz sarokülőt akár sarokkanapé webáruházból!

Az első tipp: gondoljátok végig, mitől volt kényelmetlen a sarokkanapé vagy a sarokgarnitúra a régi otthonotokban vagy a barátoknál

Mindenkinek van valamennyi tapasztalata a sarokülő bútorokkal kapcsolatban. Még annak az ifjú párnak is, akik az első saját lakásuk berendezését tervezik sarokkanapéval vagy sarokgarnitúrával. Amíg a szüleikkel laktak, nyilván volt valamilyen „élményük” az ilyen bútordarabokkal. Vagy a haveroknál, a szomszédoknál szedtek össze némi ismeretet ezekről az ülő vagy fekvő alkalmatosságokról.

A rossz tapasztalatok pedig rendszerint mélyen bevésődnek, és később úgy jönnek elő, hogy a saját lakásban, a saját sarokgarnitúrával, sarokkanapéval semmiképpen se kelljen újra átélni ezeket a kellemetlen élményeket. Nem beszélve arról, ha valakik épp amiatt akarnak túladni az addig használt sarokülő bútorukon, mert elegük van belőle. Nem is baj, sőt egyenesen kívánatos, ha az új alkalmatosság kiválasztásakor gondosan ügyeltek arra, hogy milyen ne legyen. Ha egy-két zavaró körülményt kizártok, máris könnyebb lesz az új bútordarab kiválasztása. 

A BútorCity webáruházban a fényképek között, vagy a leírásban megtaláljátok minden bútor pontos méretét

Az egyik legfontosabb lépés, hogy tisztában legyetek annak a helynek a méreteivel, ahová elhelyezitek a sarokkanapét vagy a sarokgarnitúrát. Amikor leméritek a rendelkezésre álló teret, tartsatok kellő távolságot a szekrénytől, hogy nyitni tudjátok annak az ajtóit, a tévétől, hogy kényelmes legyen a mozizás, az ajtótól, nehogy bezavarjon a közlekedésbe, továbbá az ablaktól, hiszen a fény mindennél többet ér. Úgy, mint hosszúság, szélesség, magasság, mélység és további számos paraméter, ami fontos lehet.

Mire kell még figyelni, ha sarokkanapét webáruházban vásárolunk?

A következő feladat annak a meghatározása, hogy jobbos vagy balos legyen-e a sarokkanapé vagy a sarokgarnitúra. A bútorok egy része mindkét elrendezésre szerelhető, de vannak olyanok is, amik csak egyfajta sarkos elhelyezésre alkalmasak. Nem mindegy az se, hogy L vagy U alakú a bútordarab. Legtöbben az előbbit részesítik előnyben, de az utóbbi megoldás is népszerű azoknál, akik viszonylag nagy térrel rendelkeznek. A BútorCity sarokülő webáruházban extra nagyméretű, U alakú ülőgarnitúrákat is találtok.

Kanapé, sarokkanapé, sarokülő, ülőgarnitúra - nyitható ágyfunkcióval és ágyneműtartóval 

Ha már itt tartunk: kanapénak általában az egyszerűbb ülő alkalmatosságot nevezzük, míg a garnitúrától okkal várjuk el, hogy több funkciós legyen, esetenként akár ágyként is megállja a helyét. A kettő között persze vannak átmenetek is. Kisebb nappaliba inkább az előzőt javasoljuk, míg a nagyobb terű lakásokba érdemes a sarokülő garnitúrák között nézelődni.

Általában az univerzális jelzővel szokás illetni azokat a sarokgarnitúrákat, amik fekhellyé is alakíthatóak, ráadásul ágyneműtartóval is rendelkeznek. Ha rendszeresen vagy gyakran használjátok fekhelyként a bútort, nem árt, ha ágyneműtartóval is felszerelték.

A fiataloknak inkább a mélyebb és az alacsonyabb, az idősebbeknek pedig a szűkebb és a magasabb ülések felelnek meg

Most jöhetnek a kényelmi kérdések. Jó, ha végiggondoljátok, milyen mély, avagy széles legyen a bútor ülő része. Fiatalosnak szokás nevezni a mélyebb változatokat annak okán, hogy az ifjabb korosztályba tartozók szeretnek félig fekve elhelyezkedni a sarokkanapén, míg az idősebbek inkább a kényelmes ülést helyezik előtérbe, így számukra a szűkebb ülő rész jobban megfelel.

Ez persze nem előírás, inkább tapasztalat. Az ülés magassága is lényeges szempont, és ennél is rendszerint az életkorra szokás hagyatkozni. A fiatalok az alacsonyabb, egyben dizájnosabb ülést szeretik, míg az idősebbek inkább a magasabb ülő részeket kedvelik. Amik egyébként nem csak kényelmesebb ülést tesznek lehetővé, de könnyebb is azokról felállni. Hát ezért (is) az idősebbek kedvencei.

Ha tisztában vagytok a rendelkezésre álló tér méreteivel és a leendő bútorotok formáját, ülésmagasságát és mélységét is sikerült meghatározni, már csak néhány apróság van hátra. Ám ezek is rendkívül fontosak, mielőtt végleg megszületik a döntés.

A sarokülő színe és szövete - fontos választás! Magas kopásállóságú és vízzel tisztítható bútorszövetek 

Az egyik ilyen a sarokgarnitúra színe. A választásnál gondoljatok arra, hogy a bútor egy létező enteriőr része lesz, tehát színeiben harmonizálnia kell a környezettel. A falak, a padozat és a többi bútor színéhez kell társulnia, azaz nem emelkedhet ki túlságosan a környezetéből, ha csak nem kifejezetten ez a célunk. A földszínű, a szürkés vagy a barnás árnyalatú sarokülők a legtöbb enteriőrben jól mutatnak. Ráadásul ezek rendkívül divatosak is, és a vidám, élénk színű, vagy mintás párnákkal, plédekkel, kiegészítőkkel együtt nagyszerű összhangot tudnak alkotni.  

Nem mindegy az se, milyen anyagból készül a sarokkanapétok. Ezt főleg azoknak kell alaposan végiggondolniuk, akik házi kedvenceket, kutyát vagy macskát is tartanak a lakásban. Ha nem sikerül távol tartani az állatokat az új bútordarabtól, könnyen előfordulhat, hogy a karmaikkal sérüléseket okoznak rajta. Ezeknek a megpróbáltatásoknak a magasabb kopásállóságű, akár karcolásálló szövettel készült sarokgarnitúrák képesek ellenállni, úgyhogy kutyások, macskások inkább ezekre koncentráljatok.

Szintén nem utolsó szempont a szövetek kiválasztásánál a tisztíthatóság, főleg, ha kisgyerek, kisállat van a házban. Szerencsére ma már innovatív, vízzel könnyedén tisztítható, részben vízlepergető tulajdonságú szövetekkel is kaphatóak a sarokgarnitúráink.

Kényelmi funkciók a sarokkanapéban - állítható támlák, állítható karfák vagy akár elektromos relax funkció

Végül helyezzétek magatokat kényelembe! Pontosabban gondolkodjatok el a lehetséges kényelmi funkciókról, amik egyes bútoroknál akár alapfelszerelésnek is tekinthetők. Állítható fejtámlákkal, állítható karfákkal szerelt sarokülők is szerepelnek a BútorCity.hu webáruházunk kínálatában, ezekre is érdemes odafigyelni, ha valaki ilyen plusz funkciót szeretne.

Egyedi igények alapján történő ülőgarnitúra tervezés áruházainkban!

Természetesen érdemes online tájékozódni, de ha a vásárlás előtt szeretnétek személyesen is megnézni, kipróbálni az ülőgarnitúráinkat, kanapéinkat, akkor szeretettel várunk titeket áruházainkban, Veszprémben és Keszthelyen.

Személyesen lehetőség van az igényeket egyeztetni, a webáruházunk limitált kínálatához képest meg tudunk valósítani egyedi igényeket, és személyre szabott ülőgarnitúrákat tudunk tervezni és legyártatni - akár olyan egyedi plusz funkciókkal, mint a sarokágy, a nyitható vendégágy, LED-es olvasólámpa, ágyneműtartó rekesz, elektromos relax fotel, állítható háttámlák, állítható fejtámlák, felnyílós ágyneműtartó, stb. Tehát mindenképpen érdemes hozzánk személyesen is ellátogatni, akár nagyobb távolság esetén is.

Arról nem is beszélve, hogy személyes megtekintés és vásárlás esetén több mint 100 féle különböző színű és anyagú szövetből vagy bőrből lehet választani modelleinkhez.