Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sarokkanapét, sarokgarnitúrát webáruházból? – Íme, a tippjeink az online vásárláshoz

Azzal ugye nehéz lenne vitatkozni, hogy mindenki maga tudja, hol szorít a cipője. De gondolkodtatok már azon, hogy ugyanez érvényes akkor is, ha sarokkanapé vagy sarokgarnitúra az a bizonyos cipő, ami szorít? Ha nem is feltétlenül szorít, de kényelmetlen, túlságosan kemény vagy éppen puha, mély vagy magas az ülése, esetleg hiányzik belőle valami, ami nagyon is kellene, illetve a színével, netán az anyagával van gond. Hát igen, ezekre érdemes odafigyelni, ha sarokkanapé vagy sarokgarnitúra vásárlását fontolgatjátok.

Válassz sarokülőt akár sarokkanapé webáruházból!

Az első tipp: gondoljátok végig, mitől volt kényelmetlen a sarokkanapé vagy a sarokgarnitúra a régi otthonotokban vagy a barátoknál

Mindenkinek van valamennyi tapasztalata a sarokülő bútorokkal kapcsolatban. Még annak az ifjú párnak is, akik az első saját lakásuk berendezését tervezik sarokkanapéval vagy sarokgarnitúrával. Amíg a szüleikkel laktak, nyilván volt valamilyen „élményük” az ilyen bútordarabokkal. Vagy a haveroknál, a szomszédoknál szedtek össze némi ismeretet ezekről az ülő vagy fekvő alkalmatosságokról. A rossz tapasztalatok pedig rendszerint mélyen bevésődnek, és később úgy jönnek elő, hogy a saját lakásban, a saját sarokgarnitúrával, sarokkanapéval semmiképpen se kelljen újra átélni ezeket a kellemetlen élményeket. Nem beszélve arról, ha valakik épp amiatt akarnak túladni az addig használt sarokülő bútorukon, mert elegük van belőle. Nem is baj, sőt egyenesen kívánatos, ha az új alkalmatosság kiválasztásakor gondosan ügyeltek arra, hogy milyen ne legyen. Ha egy-két zavaró körülményt kizártok, máris könnyebb lesz az új bútordarab kiválasztása. 

Könnyebb, de azért nem könnyű, hiszen nagyon sok mindenre oda kell figyelni. Hogy valóban könnyebb legyen a vásárlás, segítünk. Még akkor is, ha sokan esetleg úgy gondoljátok, hogy sarokkanapét, sarokgarnitúrát lehetetlen online vásárolni. Tegyetek egy próbát! Nézzetek körül a BútorCity sarokkanapé webáruházban, mielőtt végleg lemondotok arról, hogy a lehető legkényelmesebben megtaláljátok a számotokra legmegfelelőbb bútort. Higgyétek el, lehetséges így is, online.

A BútorCity sarokülő webáruházban a fényképek között megtaláljátok minden bútorféleség minden kiterjedésének pontos méretét

Az első és legfontosabb lépés, hogy tisztában legyetek annak a helynek a méreteivel, ahová elhelyezitek a sarokkanapét vagy a sarokgarnitúrát. Amikor leméritek a rendelkezésre álló teret, tartsatok kellő távolságot a szekrénytől, hogy nyitni tudjátok annak az ajtóit, a tévétől, hogy kényelmes legyen a mozizás, az ajtótól, nehogy bezavarjon a közlekedésbe, továbbá az ablaktól, hiszen a fény mindennél többet ér. Szerencsétek van, ha a BútorCity sarokülő webáruházban válogattok, mert itt a fotók között a bútor valamennyi kiterjedésére vonatkozóan pontos méretekkel találkoztok. Úgy, mint hosszúság, szélesség, magasság, mélység és további számos paraméter, ami fontos lehet.

Mire kell még figyelni, ha sarokkanapé webáruházban vásárolunk?

A következő feladat annak a meghatározása, hogy jobbos vagy balos legyen-e a sarokkanapé vagy a sarokgarnitúra. A bútorok egy része mindkét formára szerelhető, de vannak olyanok is, amik csak egyfajta sarkos elhelyezésre alkalmasak. Nem mindegy az se, hogy L vagy U alakú a bútordarab. Legtöbben az előbbit részesítik előnyben, de az utóbbi megoldás is népszerű, mármint olyanoknál, akik viszonylag nagy térrel rendelkeznek. A BútorCity sarokülő webáruházban extra nagyméretű, U alakba rendezett garnitúrákat is találtok. 

Ha már itt tartunk: kanapénak általában az egyszerűbb ülő alkalmatosságot nevezzük, míg a garnitúrától okkal várjuk el, hogy több funkciós legyen, esetenként akár ágyként is megállja a helyét. A kettő között persze vannak átmenetek is. Kisebb nappaliba inkább az előzőt javasoljuk, míg a nagyobb terű lakásokba érdemes a sarokgarnitúrák között nézelődni. Általában az univerzális jelzővel szokás illetni azokat a sarokgarnitúrákat, amik fekhellyé is alakíthatóak, ráadásul ágyneműtartóval is rendelkeznek. Ha rendszeresen vagy gyakran használjátok fekhelyként a bútort, nem árt, ha ágyneműtartóval is felszerelték.

A fiataloknak inkább a mélyebb és az alacsonyabb, az idősebbeknek pedig a szűkebb és a magasabb ülések felelnek meg

És most jöhetnek a kényelmi kérdések. Jó, ha végiggondoljátok, milyen mély, avagy széles legyen a bútor ülő része. Fiatalosnak szokás nevezni a mélyebb változatokat annak okán, hogy az ifjabb korosztályba tartozók szeretnek félig fekve elhelyezkedni a sarokkanapén, míg az idősebbek inkább a kényelmes ülést helyezik előtérbe, így számukra a szűkebb ülő rész jobban megfelel. Ez persze nem előírás, inkább tapasztalat. Az ülés magassága is lényeges szempont, és ennél is rendszerint az életkorra szokás hagyatkozni. A fiatalok az alacsonyabb, egyben dizájnosabb ülést szeretik, míg az idősebbek inkább a magasabb ülő részeket kedvelik. Amik egyébként nem csak kényelmesebb ülést tesznek lehetővé, de könnyebb is azokról felállni. Hát ezért (is) az idősebbek kedvencei.

Ha tisztában vagytok a rendelkezésre álló tér méreteivel és a leendő bútorotok formáját, ülésmagasságát és mélységét is sikerült meghatározni, már csak néhány apróság van hátra. Ám ezek is rendkívül fontosak, mielőtt végleg megszületik a döntés. 

Az egyik ilyen a sarokgarnitúra színe. A választásnál gondoljatok arra, hogy a bútor egy létező enteriőr része lesz, tehát színeiben harmonizálnia kell a környezettel. A falak, a padozat és a többi bútor színéhez kell társulnia, azaz nem ríhat ki a környezetéből. A földszínű, a szürkés vagy a barnás árnyalatú sarokülők a legtöbb enteriőrben jól mutatnak. Ráadásul ezek rendkívül divatosak is. 

Nem mindegy az se, milyen anyagból készül a sarokkanapétok. Ezt főleg azoknak kell alaposan végiggondolniuk, akik házi kedvenceket, kutyát vagy macskát is tartanak a lakásban. Ha nem sikerül távol tartani az állatokat az új bútordarabtól, könnyen előfordulhat, hogy a karmaikkal sérüléseket okoznak rajta. Ezeknek a megpróbáltatásoknak az erősebb bőrből készült sarokgarnitúrák képesek ellenállni, úgyhogy kutyások, macskások inkább ezekre koncentráljatok.

Ne feledkezzetek meg a kényelmi szempontokról se! Sarokülők állítható fejtámlákkal, kartámlákkal a BútorCity sarokkanapé webáruházban

Végül helyezzétek magatokat kényelembe! Pontosabban gondolkodjatok el a lehetséges kényelmi funkciókról, amik egyes bútoroknál akár alapfelszerelésnek is tekinthetők. Állítható fejtámlákkal, állítható karfákkal szerelt sarokülők és fekhelyek és szerepelnek a BútorCity sarokkanapé webáruház kínálatában, ezekre is érdemes odafigyelni. Főleg akkor, ha mélyem él bennetek egy múltbéli emlék arról, hogy mennyire kényelmetlen volt az az egy óra az ismerősötök kanapéján, amit kénytelenek voltatok eltölteni. 

Ugye szeretnétek elkerülni, hogy bárkit büntessetek, aki használja majd az új sarokkanapét vagy sarokgarnitúrát a nappalitokban. Főleg ne magatokat hozzátok kényelmetlen helyzetbe. Fontoljátok meg alaposan a választást! Csak azt ne mondjátok, hogy online nem lehet kényelmes, praktikus, az igényeiteknek mindenben megfelelő, a környezetbe jól illeszkedő sarokülést választani. Ha eddig talán kétkedve fogadtátok, hogy igen is lehet, nézzétek át újra a BútorCity sarokülő webáruház kínálatát! És ne feledjétek azokat a szempontokat, amikről eddig szó volt.

 Ha kérdésetek van, tegyétek fel itt!