Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kis terek, nagy ötletek tetőtérbe

Kis terek, nagy ötletek tetőtérbe

A tetőterek amilyen hangulatos terekre adnak lehetőséget, annyira képesek fejtörést is okozni a berendezésük.

 

Sokáig mintegy alapvetésnek számított, hogy tetőtérbe mindenképpen beépített szekrény és polcrendszerrel kell kihasználni a térdfal és a tetősík adta alacsony tereket.

Egyre jellemzőbb azonban a lazán tervezett, légies, minimalista terek megjelenése a tetőtérben, egyre jellemzőbb a mozgatható, variálható bátorok és elemek használata.

A tetőterek kényszerítő adottságai mentesítenek a szokott formai kötöttségek alól és egyúttal nagy fokú kreativitást is igényelnek: a komódok mellé kerülhet kis éjjeli szekrény akkor is, ha nem hálószobát tervezünk.

A teljes falfelületre tervezhetünk szekrénysort elemes bátorokból, ahol többféle magasságú darabokkal le tudjuk követni a tetősík szögét.

Teljesen elfogadott egy tetőtéri nappaliban, hogy az ülőbútor mellett kizárólag egy komód és egy dohányzóasztalé kapjon helyet, kiemelve a tér horizontális stílusát.

A nagy falfelületet formába záró tetősík sem kötelezően követendő, nyugodtan állíts be egy polcrendszert, ami még épp elfér, de nem kell, hogy minden centimétere beépített legyen.

A tetőtérben is alkalmazható a térelválasztás is, sőt, előfordulnak olyan terek is, ahol egy -egy tartóoszlop elkerülhetetlenül tagolja a szobát. Bátran hangsúlyozd, tervezz vele, egészítsd ki egy polccal vagy ülőbútorral.

 

A tetőterek is teljes értékű szobákká alakíthatók, sok-sok kreativitással és a kötöttségek átlépésével, 

a minimalista, modern, letisztult bútorok mindenképpen segítségedre lesznek egy légies, élhető, praktikus élettér kialakításában.