Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kis terek, nagy ötletek a hálószobában

Kis terek, nagy ötletek a hálószobában

Rengetegen élnek kis lakásokban. Van, aki önként, mert nincs szüksége hatalmas terekre, keveset van otthon és a fenntartása se kerül egy vagyonba. Van, aki kényszerből, mert valahol el kell kezdeni és az ingatlanárak az egekben. Lakberendezési szempontból egy a közös: kis helyet a lehető legpraktikusabban kihasználni, hogy otthonosan érezzük magunkat és ne egy raktárban.

Egy külön poszt szólhatna arról, hogyan ne halmozzunk fel felesleges használati tárgyakat, ruhákat. A meglévőket is alaposan gondoljuk át: szükségünk van rá biztosan? Eladhatjuk, elajándékozhatjuk…. és máris egy csomó helyet nyertünk!

A blogsorozat részeként most vegyük elsőként a hálószobát! Milyen praktikus ötletekkel tudunk egy kényelmes szobát varázsolni, ahol nyugodtan kipihenhetjük magunkat?

Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a fal színét is megválaszthatjuk, akkor mindenképpen valami világos színt válasszunk. A sötét színek optikailag összenyomják a szobánkat, a kis helységünk még kisebbnek tűnik majd. A fal az egyik legnagyobb felület, ezért ennek a színe kiemelten fontos, de a padlóra és a textilekre, bútorokra is igaz ez. Lehetőleg ezekből is világos, egymással harmonizáló színeket válasszunk!

Különösen fontos ez, ha a természetes fénnyel sem bővelkedünk. Lehetőleg ne válasszunk sötét színű sötétítőt ablakunkra egy kis szobában. Ha zavar alvásnál a fény, akkor is inkább világos, de vastag szövésű anyagban gondolkodjunk! Kis ablak esetén úgy sokszorozhatjuk meg a beszűrődő fényt, ha az ablakkal szemben tükröt szerelünk a falra. Minél nagyobb, annál több természetes fényt nyerhetünk. De választhatunk olyan gardróbszekrényt is, ha pont az ablakkal szemben el tudjuk helyezni, aminek az ajtaja tükör. Figyeljünk rá, hogy szekrényünk belső elrendezése is praktikus legyen, mert csak így tudjuk tökéletesen kihasználni. Webáruházunkban többféle tükör és gardróbszekrény is választható, amely megfelel ezeknek a követelményeknek.

Kép1

Ha a természetes fénnyel nem tudunk játszani, akkor nagyon átgondoltan válasszuk meg a fényforrásainkat. Legyen többféle is (mennyezeti, fali kar, rejtett), hogy napszaktól és kedvünktől függően kevesebbet vagy több fényt varázsolhassunk szobánkba.

Ha már szóba kerültek a bútorok, akkor folytassuk ezekkel! Egy jól megválasztott, praktikus gardróbszekrény rengeteg dolgot elnyel. Figyeljünk a méretekre, az ajtó nyitására! Ha lehetőségünk van rá, akkor tolóajtós bútort válasszunk, ezzel is rengeteg helyet takaríthatunk meg. Fontos, hogy kényelmesen tudjunk közlekedni tőle, ne legyen ”tele” vele a szobánk! Egyéb tárolásra válasszunk falra szerelhető polcot, illetve lehetőség szerint keskeny bútorokat.

Amennyiben nemcsak hálószobaként funkcionál a helységünk, úgy inkább ágyazható kanapét vásároljunk. Ez praktikusabb ebben az esetben, és most már nagyon kényelmes, mindennapi használatra is tökéletes darabok kaphatóak. Ha van lehetőségünk franciaágy vásárlásra, úgy figyeljünk arra, hogy olyat válasszunk, amelyhez vásárolható ágy alatti tároló, ezzel is rengeteg tároló helyet nyerhetünk.

Kiegészítőkkel, párnákkal, képekkel színt vihetünk a helyiségbe. Itt is figyeljünk arra, hogy a kép ne legyen túl nagy, inkább több kisebb. a textilek mintájánál pedig részesítsük előnyben az apróbb mintákat.