Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bútorok a nappaliba - Gyorsabban, egyszerűbben és akár olcsóbban is a netről!

Bútorok a nappaliba - Gyorsabban, egyszerűbben és akár olcsóbban is a netről!

A nappali kétségtelenül az otthonunk központi része, a családi életünk centruma és a társasági életünk színtere. Ha így nézzük, okkal várhatjuk el tőle, hogy maximálisan kiszolgáljon bennünket, a család valamennyi tagját, ráadásul minden szempontból alkalmas legyen a tartalmas együttlétekhez a rokonokkal, a barátokkal és az ismerősökkel. Nem is csoda, hogy mindenkinek nagy az elvárása a nappali fix vagy elemes bútoraival és a többi berendezési tárggyal szemben, és ezekhez az elvárásokhoz néha bizony nehéz is megfelelő bútorzatot társítani.

A bútorcsalád webáruház kínálata számtalan új ötlettel fűszerezi meg a nappalitok berendezésére vonatkozó elképzeléseiteket

A BútorCity bútorcsalád webáruház segít ebben. Elég, ha van a fejetekben valami, viszonylag jól körülhatárolható elképzelés a nappalitok berendezését illetően, hiszen a bútorcsalád webáruház kínálata – látni fogjátok – számtalan új ötlettel fűszerezi majd meg az elgondolásotokat. 

Az első és legfontosabb, hogy alaposan térképezzétek fel a nappaliként funkcionáló helyiséget, s ha nem vagytok rest, mérjetek is le mindent pontosan. Aztán próbáljátok eldönteni, hol legyen a sarokülő vagy sarokgarnitúra helye. Nevéből adódóan nyilván valamelyik sarokban. Hogy mire figyeljetek az ülő és/vagy fekvő funkciójú alkalmatosságokat illetően, ahhoz ebben a bejegyzésünkben adtunk tanácsokat.

Harmónia a nappaliban, azonos stílusú bútorokkal és kiegészítőkkel

A következő – vagy az előzővel egyidejű – feladat a nappaliban fő helyet elfoglaló szekrény(ek) képzeletbeli elhelyezése. Az ülőgarnitúra és a szerény(sor) ugyanis a két legfajsúlyosabb tárgycsoport a helyiségben, tehát ezeknek egyrészt szinkronban, összhangban kell lenniük, másfelől amolyan ellenpontozásként is felfoghatók. Semmiképpen se szerencsés, ha az említett két bútorzat összezsúfolódik az egyik oldalon, míg a másikon egy viszonylag üres térrel szembesülünk. A cél tehát az egyensúly megtartása.

A másik cél – ami szintén összefügg az összhatással -, hogy a bútorok harmonizáljanak egymással. Formában, színben feltétlenül, de az se árt, ha a sarokülők és a szekrények azonos, vagy legalább hasonló stílust közvetítenek. Ha már a színnél tartunk, figyeljünk a fal, a járólap, a padló, a szőnyeg és a bútorok színharmóniájára is.

A dizájnt, a praktikumot és a kényelmet valahogy össze kell hangolni, ráadásul úgy, hogy stílusos is legyen a nappalitok. De maradjunk egy kicsit a stílusnál! 

Milyen legyen a nappalitok stílusa? Skandináv, provence-i, modern, industrial/loft, mediterrán, rusztikus, alpesi, klasszikusan elegáns, hagyományos? Anélkül, hogy ezekről a stílusokról, illetve stílusjegyekről részletesen szólnánk, arra mindenképpen szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy a különféle stílusú bútorok keveredése nem csak rossz ízlésről árulkodik, de időnként kényelmetlenséget is okoz a nappaliban.

Elég, ha arra gondolunk, hogy a manapság divatos, a fiatalok körében népszerű nappali szekrénysorok általában több, számos módon elhelyezhető egységből, darabból állnak.

Egyáltalán nem mindegy például, hogy hová helyezzük a televízió készüléket, ami előtt – valljuk be – meglehetősen sok idő tölt a család. Tévézni pedig kényelmesen szeretünk. Lehet, hogy stílusosnak, dizájnosnak tűnik alacsonyra tenni a készüléket, de azzal talán éppen a kényelmi szempontokat szorítjuk háttérbe. A dizájnt, a praktikumot és a kényelmet tehát valahogy össze kell hangolni, ráadásul úgy, hogy stílusos is legyen a nappalink. De ez csak egy példa.

Modern lakberndezési stílusok a nappaliban - loft, industrial, skandináv megoldások

Sok fiatal manapság a skandináv és az industrial megoldásokat helyezi előtérbe, míg az idősebbek inkább a rusztikus vagy a klasszikus térben érzik jól magukat. Persze semmi sincs kőbe vésve, már csak azért se, hiszen sokan évtizedekre vásárolják az adott bútorcsaládot és a hozzá tartozó kiegészítőket. Tehát aki ma harmincas fiatal, lehet, hogy negyvenes középkorúként még mindig ugyanazokat a nappali bútorokat fogja használni.

Szerencsére a bútordivat nem változik olyan gyorsan, mint mondjuk a kabátdivat, és nincs is feltétlenül szükség arra, hogy ötévente kicseréljük a nappali berendezését. És nem is kell ilyesmire gondolni, hiszen aki a bútorcsalád webáruházban kínált nappali bútorokból választ, garantáltan hosszútávra szóló döntést hoz.

Az online bútoráruházunk egyik nagy előnye, hogy a kínálatában könnyen összehasonlíthatóak a fix nappali sorok és az elemes nappali bútorok

A BútorCity bútorcsalád webáruház nappaliba készült bútorait nagyjából két részre lehet osztani. Az egyikbe az úgynevezett fix nappali sorok, szekrénysorok tartoznak. Nevükből adódóan ezek olyan alkalmatosságok, amik önmagukban viszonylag kevés variációs lehetőséget kínálnak a helyiség berendezéséhez, ugyanakkor ezekből rendkívül széles a választék.

Szinte nincs is olyan stílus, ami ne képviseltetné magát ebben a rendkívül gazdag kínálatban a skandinávtól a rusztikuson át a hagyományosig. Méretben is bőséges a választék, tehát a kisebb és a nagyobb térrel rendelkező családok is könnyen megtalálhatják a számukra szimpatikus sort.

Nagyszerű berendezési lehetőségek, kreatív variációk az elemes bútoraink segítségével

Ugyanez érvényes a másik nagy csoport, az elemes nappali bútorok kínálatára is. Itt azoknak érdemes hosszabban időzni, akik nem csak egyetlen falfelületre keresnek bútorzatot, illetve akik kellő kreativitással rendelkeznek ahhoz, hogy egyedi módon rendezzék be a nappalijukat egy-egy bútorcsalád különféle elemeinek az elrendezésével.

A stílus itt is lényeges, de mivel nagyobb a mozgástér, talán könnyebb is olyan elemes bútorcsaládot választani, ami ugyan nem feltétlenül azokat a stílusjegyeket képviseli, amit elképzeltetek, de hasonló ahhoz, viszont több variációs lehetőséget kínál. Mondjuk, a provence-i stílust kedvelitek, ám mégis inkább egy klasszikus, fehér bútorcsaládra esik a választásotok, mert ez utóbbinak az elemei jobban illeszkednek a nappalitokba. 

Ám mielőtt végleg eldöntenétek, milyen nappali bútorok társaságában szeretnétek élni az elkövetkezendő években, nézzétek meg még egyszer a kiválasztott berendezések minden egyes méretét! Az elemes bútorcsaládok valamennyi eleméhez pontos méreteket találtok a BútorCity online bútoráruházban.

Lapra szerelt bútorok kiszállítással és összeszereléssel együtt

Fontos továbbá, hogy mi a BútorCity webáruháznál vállaljuk a lapraszerelt bútorok kiszállítását és összeszerelését is. A ti dolgotok tehát csak a bútorok kiválasztása, a többit pedig bízzátok ránk. A lapra szerelt bútorok összeszerelése egyébként általában nem túl bonyolult a részletes szerelési rajzoknak és útmutatóknak köszönhetően. Ugyanakkor ha valaki nem járatos a bútorok összeszerelésében, vagy szeretne magának időt megtakarítani, akkor kézenfekvő megoldás lehet a szerelési szolgáltatás igénylése. Szakembereink gyorsan és precízen dolgoznak, hiszen sokéves gyakorlattal rendelkeznek.

Bár sokan vitatkoznak azzal, hogy mindenki maga az otthona legjobb lakberendezője, szerintünk mégis az a legjobb megoldás, ha a saját elképzeléseteket próbáljátok megvalósítani. Hiszen ti éltek majd abban a környezetben, amit kialakítotok magatoknak. Nektek tetszen, és számotokra legyen kényelmes. Persze azért mások is jól érezzék magukat, ha nálatok tartózkodnak, ahogy arra fentebb már utaltunk.