Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az U alakú sarokülő - a nappali meghatározó bútora, rendkívüli kényelem az egész családnak

Az U alakú sarokülő - a nappali meghatározó bútora, rendkívüli kényelem az egész családnak

Az U alakú sarokülő a nagyobb nappalik egyik igazán kedvelt bútora. Nem csak rendkívül mutatós, de nagyszerűen kihasználható, és kényelmes életteret biztosít az egész családnak. 

 

Az U alakú sarokülő igazi társasági központ

A nappali többnyire az otthonok centruma. Egyes esetekben ez a helyiség azonos a hálóval. Mindenesetre a család, a barátok itt gyűlnek össze. Vagyis a társaságot összehozó erő egyértelműen érzékelhető.

Az U alakú kanapé ennek a központnak a középpontjává válhat, nagyjából pillanatok alatt. Érdekes megfigyelni, hogy azokban a lakásokban, ahol ilyen ülősarok kapott helyet, a vendégek szinte azonnal rátalálnak. Kényelmes és sokan elférnek rajta egyszerre, szóval minden adott a komfortos elhelyezkedéshez.

Az U alakú ülőgarnitúra kiválasztásának néhány szempontja

Tény, hogy az U alak némileg behatárolja a bútorok elhelyezési lehetőségeinek számát. Kicsi lakásokban például a legtöbbször praktikusabb választás egy kisebb, L alakú sarokkanpé. Ugyanakkor a modern U alakú garnitúrákban már olyan praktikus funkciók is helyet kaptak, mint a nyitható ágy és a felnyitható ágyneműtartó funkció.

Nagyobb terek vagy szabadabb sarokrészek belakásához tökéletes alternatíva. A nagyobb hely kihasználása könnyedén megvalósítható az U-form kanapék segítségével.

Tény, hogy mindenképpen karakteres megjelenésű, már csak a méreténél fogva is a nappali középpontjaként funkciónál. Ezért például a színárnyalat kiválasztásánál jó, ha tudatosítjuk magunkban, hogy az ülőgarnitúra színe egy nagy felületen látszik, ezért érdemes vigyázni a nagyon élénk, harsány, hangsúlyos színekkel, ha csak nem szeretnénk direkt extravagáns nappalit, egy vizuálisan domináns bútordarabbal. Célszerű inkább színesebb kiegészítőket, párnákat választani az U alakú ülőgarnitúrához, így nem lesz egyhangú a belső tér akkor sem, ha szürkés vagy barnás árnyalatú ülőgarnitúrát választasz. 

Az U alakú sarokülő alvókuckónak is jó?

Nem arra született, hogy elringassa a rá fekvőket, de egy-egy alkalommal természetesen ilyen feladatot is teljesíthet.