Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az U alakú sarokülő - a nappali meghatározó bútora, rendkívüli kényelem az egész családnak

Az U alakú sarokülő - a nappali meghatározó bútora, rendkívüli kényelem az egész családnak

Az U alakú sarokülő a nagyobb nappalik egyik igazán kedvelt bútora. Nem csak rendkívül mutatós, de nagyszerűen kihasználható, és kényelmes életteret biztosít az egész családnak. 

A nappali mindenütt a világon az otthonok centruma. A család, a barátok itt gyűlnek össze, a társaságot összehozó erő egyértelműen érzékelhető.

Nem véletlen, hogy azokban az otthonokban, ahol ilyen ülősarok kapott helyet, a vendégek szinte azonnal rátalálnak. Kényelmes és sokan elférnek rajta egyszerre, szóval minden adott a komfortos elhelyezkedéshez. Egyedülálló formájának köszönhetően a beszélgetések tökéletes színtere, mindenki szemben ülhet, közel egymáshoz. De ha egy csendesebb délutánon csak kettesben vagy egymagad szeretnél bekuckózni, abban is tökéletes társad lesz.

Tény, hogy az U alak némileg behatárolja a bútorok elhelyezési lehetőségeinek számát, de korántsem annyira, mint elsőre gondolnánk. Az első és legkritikusabb szempont, hogy a kanapé külső körmérete kényelmesen elfér-e a kiszemelt területen. Az egyik megoldás, amit a lakberendezők is előszeretettel alkalmaznak, hogy a közepes agy kisméretű nappali felét faltól falig kitöltik egy méretben pontosan oda illő U alakú kanapéval, ezzel egy barátságos, kényelmes kuckót alakítanak ki és egyúttal a növeli a térérzetet is. 

A másik lehetőség, ha szellősebben kívánjuk elhelyezni egy tágas térben, ez esetben érdemes az ülőgarnitúra két végénél minimum 60 cm ráhagyással tervezni. Bár mindez elsőre hatalmas helyigénynek tűnhet, egy sarokkanapéhoz képest már nem is kell olyan sok, hogy az U alakzat is megállja  a helyét.

 

 

Nagyobb terek vagy szabadabb sarokrészek belakásához tökéletes alternatíva. A modern U alakú garnitúrákban már olyan praktikus funkciók is helyet kaptak, mint a nyitható ágy és a felnyitható ágyneműtartó funkció is, ha olykor ottalvós baráti csevegést is terveztek, szuper lesz ez a lehetőség.

Egy puha, hívogató szőnyeget mindenképpen helyezzünk el a kanapé alá tolva, ezzel elhessegetjük a kiállítótermi hangulatot és készen is áll a  tökéletes nappalink.

 

Ha szeretnénk a nassolni valónak és a könyveknek, vagy éppen a társasjátéknak dohányzó asztalt is, akkor körültekintőnek kell lennünk, mert a zárt kanapé formába helyezett fix asztal érdemes a kisebb, kör vagy négyzetes alakú, de egyműs alá tolható, és ezzel egyúttal bővíthető és szabadon elrendezhető modellek közül válogatnunk. Így amikor nincs rá szükség, a falhoz helyezve egy szép szobanövénnyel tökéletesen beleolvad a szobába és nem lesz láb alatt a mindennapokban.

Karakteres megjelenésű, már csak a méreténél fogva is a nappali középpontjaként funkcionál. Ezért például a színárnyalat kiválasztásánál jó, ha tudatosítjuk magunkban, hogy az ülőgarnitúra színe nagy felületen érvényesül majd, ezért érdemes visszafogottan kezelni a nagyon élénk, harsány, hangsúlyos színeket, hacsak nem szeretnénk direkt extravagáns nappalit, egy vizuálisan domináns bútordarabbal. Célszerű inkább színesebb kiegészítőket, párnákat választani az U alakú ülőgarnitúrához, így nem lesz egyhangú a belső tér akkor sem, ha szürkés vagy barnás árnyalatú ülőgarnitúrát választasz. Mivel egyszerre tagolt és nagy méretű is, arra is tökéletes alapul szolgál, hogy ha sokunkhoz hasonlóan Te is a díszpárnák szerelmese vagy, egyszerre több mintát, stílust is el tudsz rajta helyezni úgy, hogy nem ütik egymást.