Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fókuszban az előszoba

Fókuszban az előszoba

Az előszoba bútorok kiválasztása talán kevéssé tűnik fontosnak például a konyha vagy a nappali berendezéséhez képest, mégis érdemes egy pár órát arra fordítani, hogy milyen lesz az ideális előszoba az otthonunk számára, Ez ugyanis nem más, mint egyben az első benyomás, ami a lakásba lépőket fogadja. Az előszoba igen hálás tér, mert pár óránál többet tényleg nem vesz igénybe, köszönhetően a széles választéknak, amivel manapság már könnyedén kipipálhatjuk ezt a feladatot a teendő listán.

Nagy tervezési kihívássokkal nem fogunk szembesülni, mert az előszoba legtöbbször kisebb terület, és fix adottságokkal bír.

Nézzük meg együtt egy egyszerű listába szedve, hogyan tudjuk pillanatok alatt megtervezni az előszobánkat.

1. lépés: mérd le a rendelkezésre álló falfelületeket, és azt is, hogy milyen mélységű bútor mellett tudtok még kényelmesen közlekedni majd az előszobában.

2. lépés: a minimum funkciók, amire szükséged lesz, a cipőtárolás, kabát és egyéb évszakos ruha tárolás, egy tükör elengedhetetlen ebben a helységebn, esetleg egy ülőfelület hasznos lesz a a cipők fel és levételéhez. Ezeket a szempontokat mind teljesítik az előszoba bútorok, akár panelben, akár elemes bútorokban tervezel

3. lépés: válaszd ki a bútor színét: a fehér vagy natúr fa hatás világos, kedves hangulatot kölcsönöz a z előszobának, a sötétebbek karakteres megjelenést biztosítanak és előnyük, hogy ritkábban kell takarítani a felületüket, mint egy világos előszoba bútor esetén.

Az előszoba bútorok világosabbá varázsolhatják az aprócska helyiséget

A színválasztás látvány szempontjából is kulcsfontosságú kérdés. Amennyiben sötétebb területről van szó, ablak vagy más természetes fényforrás hiányában, úgy a világos árnyalatok előnyben részesítése a célravezető. Nyilván egy komód vagy cipős szekrény sohasem lesz képes arra, hogy lámpaként ragyogja be a teret, de nagyban hozzájárulhat a „világosság” érzetéhez.

 

Harmonikus és átlátható berendezés az előszobában

Az egyes elemek összeválogatásánál a harmóniára törekvés kifizetődő taktika. Ezt olyan módon is elérheted, hogy egy bútorcsalád termékeire voksolsz. De természetesen több különböző kollekció közül is kiválogathatod a Neked tetsző modelleket. Ha a megjelenő színek és formák összhangjára odafigyelsz, akkor a végeredmény sikere garantálható.

Praktikus szempontok az előszoba bútorok kiválasztásánál

Persze a praktikusság is lényeges szempont, lévén az előszoba elsődlegesen "pakolásra való" azaz nyilván rengeteg különböző ruhadarabnak kell itt helyet biztosítani, ha többtagú a család. A fogasok otthont adnak a kabátoknak, sapkáknak, egyéb felakasztható holmiknak, míg a komódban is számtalan kiegészítő, kellék helyezhető el.

A fő, hogy a bútorok tulajdonságai az egyéni életritmusodhoz és szokásaidhoz igazodjanak. Ha nincs káosz az előszobában, az megkönnyíti, hogy örömteli és gördülékeny módon induljon a reggeled - így talán nem kell azon bosszankodnod, hogy megint mit nem találsz, vagy mit hagytál otthon. A praktikus, nagy tárolóhelyekkel rendelkező előszobai szekrények segíthetnek rendet tartani. 

Az előszoba bútorok egyes elemei szükség szerint akár cserélhetőek is?

Igen. Nem kell megvárnod, míg kompletten az egész helyiség elöregszik és elfárad. Ha a fenti tanácsokat betartod, akkor az apró lépésekkel haladó felújítással is látványos eredményt érhetsz el.