Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A tökéletes előszoba kihagyhatatlan elemei

A tökéletes előszoba kihagyhatatlan elemei

Az első benyomást a házunkról, és rólunk az előszoba adja a hozzánk érkezőknek. Ennek ellenére -ezzel az általában parányi helyiséggel-, indokolatlanul keveset törődünk. Lássuk miért is fontos, hogy tökéletes legyen!

Az igényesen kialakított, rendezett előszoba már korán reggel egy plusz löketet adhat

Nemcsak a jó benyomás miatt érdemes jól megterveznünk az előszobát, hanem, hogy tökéletes funkcionalitással rendelkezzen és könnyen kezelhetőek legyenek az ott tárolt ruháink, tárgyaink. Ezzel megkönnyítve például a reggeli elindulást.

Nézzünk egy átlag családot egy-két gyerekkel a reggeli rohanásban. 3-4 ember próbál meg egy általában kis helyen cipőt és kabátot húzni. De hol a táskám és a kulcsom? És az edzőcucc?

Nem hiszem, hogy egy családi, sietős készülődés reggelenként sok mosolyt csal az arcunkra…

Milyen berendezés elengedhetetlen az előszobába?

Először is szükség lesz egy cipőtárolóra. Ennél a bútordarabnál legalább 2-3 pár cipővel kell számolnunk személyenként! Kell még egy pad, vagy szék, ahol kényelmesen felvehetjük cipőinket. Főleg gyerekes családokban szükség lehet egy műanyagtálcára is, ahova a sáros cipők kerülhetnek, így védve cipőtárolónkat a sártól. Apropó sár! Akkor biztos eső is volt. Nézzünk egy esernyőtartót is!

A gyakrabban használt kabátok érdemes egy fogason tartani, hogy csak gyorsan fel kelljen kapni, a ritkábban használt kabátokat, kardigánokat pedig „rejtsük” egy szekrényben. Így nem porosodik és a látvány is rendezettebb lesz. Ha van elég helyünk a gyerekeknek akár külön fogast is szerelhetünk fel alacsonyabb magasságban, hogy ők is könnyen elérjék. Szükségünk lehet még a sapkák, sálak, kesztyűk tárolására. Ezeket a legpraktikusabb fiókokban tárolni. Egy külön fiókba tehetjük a kulcsokat, ritkábban használt igazolványokat, szemüvegeket. Egy külön polc kell a táskák tárolására, hogy este mikor hazaérünk legyen hova elhelyezni.

Az indulás előtt ellenőrizhetjük elkenődött sminkünket, ezért hasznos, ha van egy tükör is az előszobában. Mivel általában az előszoba kevés természetes fénnyel rendelkezik, fontos, hogy gondoskodjunk a megfelelő világításról is. A mennyezit lámpa mellet elhelyezhetünk hangulati elemként funkciónáló fali karokat, vagy a komódra is rakhatunk egy klassz asztali lámpát. Ami igazán feldobja az előszobánkat az a dekoráció: egy szép kép a falon vagy éppen egy évszaknak megfelől virág a komódon a lámpa mellett.

A praktikus előszoba bútorok sokat segíthetnek, akkor is, ha nincs túl nagy helyünk az előszobában

Amennyiben annyira kevés hellyel rendelkezünk előszobánkban, hogy nem tudunk mindent itt tárolni, törekedjünk, hogy a legszükségesebb holmik mégis elférjenek. Válasszunk praktikus tárolókat és bútorokat, így egy kis kreativitással szuper helyiséget hozhatunk létre!