Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

4+1 hiba, amit elkövethetsz a nappalid berendezésekor

4+1 hiba, amit elkövethetsz a nappalid berendezésekor

A lakásunk tervezésekor könnyen ejthetünk hibákat, amelyekre csak beköltözéskor, a használat során derül fény. A jó hír, segítünk kiküszöbölni párat!

Elég, ha egy régi, kopott kanapét szeretnénk megtartani, amely teljesen tönkre vágja nappalink enteriőrjét. Vagy előfordulhat, hogy egy rosszul elhelyezett függönnyel, képpel rontjuk el az összhatást. Apróságok, amelyekre ha odafigyelünk tökéletes pihenőszobát varázsolhatunk lakásunkban.

Túlzsúfolt szoba

Nehéz megválni a nagymamától örökölt zongorától? És a datolyapálma alig fért be az ajtón? A kutyának külön fotel dukál? Próbáljuk meghúzni a határt! Nappalinkat kikapcsolódásra, pihenésre, és a vendégek fogadására szeretnénk használni. ezt pedig egy raktárként funkcionáló szobában nem tehetjük meg. Ha kicsi a lakás, akkor próbáljuk meg úgy berendezni, hogy használható legyen, ne legyenek benne felesleges berendezések és dolgok. Költözéskor a legcélszerűbb, hogy átnézzük melyik bútor, amire tényleg szükségünk, vagy hogy kiszanáljuk azokat a használati tárgyainkat, amikre már nincs szükségünk. a kevesebb néha több!

Rossz kanapé választása

Nappalink egyik legfontosabb berendezési tárgya a kanapé, ezért nagyon átgondoltan kell megválasztanunk. Először is nézzük, mennyi helyünk van, mire fogjuk használni (csak pihenés, vagy esetleg alvásra is), és hány személynek kell helyet biztosítanunk! Válasszunk stílust, lehetőleg időtállót, mert kevesen engedhetik meg maguknak, hogy évente új kanapét válasszanak. Ha ezekkel megvagyunk, akkor már csak a tökéletes kárpitot kell megtalálnunk. Fontos, hogy könnyen takarítható legyen és kényelmes. Figyeljünk még oda, hogy ne legyen se túl magas és se túl mély az ülőfelület, mert az bizony a legtöbb esetben kényelmetlen, még ha jól is néz ki.

Túl kevés fény

Kep1

Nagyon lehangoló tud lenne, ha nincs elég fény a nappalinkban. Abban az esetben, ha nem jut elég természetes fény a szobába, mindenképpen gondoskodjunk megfelelő mennyiségű és minőségű fényforrásról. Napjainkban már rengetegféle lámpából választhatunk. Legyen mennyezeti megvilágításunk, használhatunk rejtett világítást, állólámpát az olvasáshoz vagy akár a szekrényünkbe is választhatunk hangulatos belső világítást.

Rosszul megválasztott textilek

Nem is gondolnánk, mekkora változást jelenthet a nappaliban enteriőrjében egy jól megválasztott szőnyeg, függöny vagy a kanapén a párnák. Figyeljünk oda, hogy a szőnyeg mérete ne legyen túl kicsi, mert egy kisméretű szoba esetén az még kisebbnek fog tűnni. Egy normál vagy nagy méretű szoba esetén pedig a rosszul megválasztott, kis szőnyeg befejezetlen hatást kelthet. A függöny viszonylag nagy felületet fed le, ezért ne válasszunk túl sötét színt, vagy nagy mintás textilt. A párnákkal pedig ne essünk túlzásba, mert nem lesz hova leüljünk!

+1 Ne csináljunk nappalinkból kertészetet! A több kicsi növény helyett inkább egy nagyobb, mutatós növényt válasszunk.