Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

6 tipp a szuvenír szezonra - avagy hogyan válasszunk a nyaraláson okosan

6 tipp a szuvenír szezonra - avagy hogyan válasszunk a nyaraláson okosan

Ugye te is jártál már úgy, hogy az utazás során kiválasztottál egy csodás emléktárgyat, de hazatérve nem találtad a helyét, rettenetesen mutatott otthon, és végül egy tároló doboz alján végezte?

Küszöbön a nyár, így mielőtt elindulnál az év legjobb nyaralására, hadd adjunk néhány tippet a sikeres és átgondol szuvenír vásárláshoz!

 

1. Kerüld az erőteljes színeket magukon viselő helyi jellegzetes dísztárgyakat, mert ezek bár saját környezetükben mesebelien mutatnak, kiragadott darabként, egy más közegben erősen és értelmezhetetlenül kilógnak a sorból. 

2. Olyan tárgyakat vásárolj, amik stílusjegyeiben magukban hordozzák a helyi kultúra jellegzetességeit, de színeiben semlegesek. Ők lesznek a koronán az ékkövek az otthonodban is, amikor hazatérsz velük. Könnyen illeszkednek a legtöbb stílushoz, mégis látványosan megidézik a távoli országok hagyományait.

 

 

3. Készülj az utazásra picike üvegcsékkel, amibe gyűjthetsz biztonságosan tárolható apróságokat: kagylót, homokot, kavicsokat is akár. A természet ihlette dekoráció abszolút örök érvényű emlék lesz.

4. Szintén a természetből gyűjtött uszadékfát, kavicsot, csigaházakat felhasználhatsz képkeret díszítéseként, így a fotó és a szuvenír együtt kel majd életre a hűvös téli napokon, ahányszor rá téved a tekinteted.

 

 

5. A költéség kímélő, élmény alapú saját gyűjtögetéskor kereshetsz kifejezetten lapos köveket is, melyekből itthon készíthetsz mutatós zen stílusú kavicstornyot is. ( Pro tipp: kipróbáltuk, a legbiztosabb ragasztó ehhez az alkotáshoz az FBS szilikon ragasztó, amit barkácsáruházakban és barkácsboltokban is beszerezhetsz, és még hosszú évek múltán is stabilan tartja egyben a csodás kavicstornyokat.)

 

6. Szebb kagylókra, kavicsokra írhatsz apró memorandumokat is, melyekből nem csak saját emlékőreid születnek, de kedves hazatérő ajándékot is készíthetsz belőlük szeretteidnek

 

 

Ha szeretnél méltó helyet teremteni a legkedvesebb emlékeid számára, válassz egy szép és tartós polcot, konzolasztalt, vagy vitrines szekrényt a BútorCity webáruházból!