Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kis terek nagy ötletek a fürdőszobában

Kis terek nagy ötletek a fürdőszobában

Egy kisméretű fürdőszoba berendezése elsőre nehéznek tűnhet. Valóban igényel némi összeszedettséget és néhány szakmai trükköt, hogy praktikus és tökéletes legyen. Nem kell lemondanod sem a kényelemről, sem a luxusról, mutatunk néhány apró praktikát a fürdőszoba tökéletesítéséhez.

 

Gyakori tanács, hogy kis helyeken  világos színű színekben gondolkodjunk, mert a sötét színek összenyomják a teret. A legtöbb szoba esetében ez valóban értelmezhető kizárólagos alapszabálynak, azonban a fürdőszoba, mint egyfajta eldugott szentély, kivételt jelenhet: egy sötét fal, kontrasztos berendezési tárgyakkal csodálatos luxus hangulatot tud kölcsönözni a pici fürdőszobáknak. akár sötét, akár világos színekben álmodtad meg, a tükör lehetőség szerint minél nagyobb méretű legyen.Bátran választhatsz látványos keretbe helyezett tükröt is, optikailag mindenképpen növeli a teret. 

 

 

A fürdőszobában kiemelten fontos a megfelelő világítás: a smink és kozmetikai lámpák és az általános világítás is rengeteget dob a helység hangulatán. Fontos alapszabály, hogy csak és kizárólag fürdőszobába gyártott, ennek megfelelő biztonsági jelzéssel ellátott, megbízható fényforrásokat használjunk. Számos zuhanykabinban van lehetőség extra hangulat világítást is beszereltetni, bátran használjuk iki ezt a lehetőséget is.

 

 

Kis fürdőszobában sem kell lemondani a kád kényelméről, mind egyenes, mind aszimmetrikus sarokkádból elérhetők a legkisebb panel lakásba való mértetek is,  sarokkád esetén kénytelenek lesztek a mosógépnek máshol helyet találni, ez a lakás adottságaitól függően szépen meg is oldható, ha másképp nem megy, érdemes egy szakértő véleményét is kérni, mert bizony a fürdőszobát az ember nem szívesen bontja meg, újítja fel, célszerű sok évre előre tervezni, és  a maximumot kihozni belőle. Lehet  ezen kívül zuhanykabin, beépített zuhany , vagy egy egyszerű zuhanytálca. a mosdó alatti szekrény pótolhatatlan szerepet tölt be a szükséges tároló funkciók biztosításában,  még több helyre lenne szükségetek, érdemes egy szekrénnyel bővített tükröt választani.

 

 

A legtöbb fürdőszobán ugyan nem találunk ablakot, amin érdemi természetes fény áramolhatna a fürdőbe, ennek ellenére érdemes egy-két növénnyel, igényesebb műnövénnyel életre kelteni a fürdőszobát. Tökéletes megoldás pl. a szellőző elé helyezett f tó vagy függő növény, ami elvonja a figyelmet a kevéssé dekoratív technikai részletekről. Figyeljük arra, hogy a növény vagy műnövény megfelelő, biztonságos távolságba legyen a fűtőtesttől és a konnektoroktól.

 

 

Remek wellness hangulatot teremthetsz a kéztörlők segítségével is: egy pici helyet kinevezve nyitott polcos tárolási megoldással otthonos, barátságos hangulatot adnak a legapróbb fürdőszobának is.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: fürdőszoba