Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyerekbútor webáruház - Inspiráló gyermekbútor ötletek a gyerekszoba berendezéséhez

Két dolgot semmiképpen ne hagyjatok figyelmen kívül, ha gyerekszoba berendezésén töritek a fejeteket. Sokan sajnos hajlamosak azt gondolni, hogy a gyermek valójában egy kisméretű felnőtt. Hát ez nem így van, ez egy alapjaiban hibás megközelítése annak, mire, milyen bútorokra és berendezési tárgyakra van szüksége a család legfiatalabb tagjának. A másik fontos szempont: a gyermek igényei napról napra változnak, következésképpen a gyermekbútoroknak követniük kell a gyermek fejlődését. A feladat tehát nem is olyan egyszerű, ha gyerekbútor vagy ifjúsági bútor beszerzése előtt álltok.

Jó, ha tudjátok: a gyermekbútorok és az ifjúsági bútorok egyáltalán nem a felnőttek által használt bútorok kicsinyített változatai

Ha végignézitek a gyerekbútor webáruház, a BútorCity kínálatát, rögtön belátjátok, hogy a gyermekbútorok, az ifjúsági bútorok egyáltalán nem a felnőttek által használt bútorok kicsinyített másai. Sőt: egészen egyedi, kifejezetten az adott korosztály igényeinek, szükségleteinek és környezeti adottságainak megfelelő alkalmatosságokat találtok a kínálatban.

Első látásra is szembetűnő, hogy a kínálatban arányaiban meglehetősen sok a bútorcsalád. Miért is? Pontosan azért, mert a gyermekszoba bútorainak rengeteg funkcióra kell alkalmasnak lenniük, emellett követniük kell az apróságok növekedését, fejlődését. Ugye, nem túl nehéz belátni, hogy csecsemőkorban még kevesebb bútorral is beéri a család új tagja, mint óvodás vagy iskolás korban, nem beszélve azokról az évekről, amikor majd középiskolába jár a gyermeketek, és egyre többször látogatják meg az osztálytársai. Aztán ott van az az opció is, hogy érkezik a tesó, aki ugyanabban a környezetben cseperedik fel, pár év eltéréssel, úgy is mondhatnánk, késéssel.

Mivel a gyermeketek sokkal több időt tölt a szobájában, mint ti a saját lakrészetekben, ezért nagyon fontos a számára, hogy ingergazdag, ugyanakkor nyugalmat és biztonságot sugárzó legyen a környezete. Ezért aztán a gyermek és ifjúsági bútorok például sokkal több és élénkebb színt, festést tartalmaznak, mint a felnőttek által használt helyiségek bútorai. A sok ott tartózkodás együtt jár a sokféle tevékenységgel. Azt is mondhatjuk, hogy a gyermekszoba háló, nappali, dolgozó és időnként még étkező is egyben. A bútorzatnak pedig alkalmasnak kell lennie mindezen funkciókra.

Gyerekbútor webáruház tippek - A gyermekszobák berendezésénél rendkívül fontos szempont a helytakarékosság, ezért törekednetek kell arra, hogy felfelé építkezzetek

Az általánosságokat elhagyva néhány konkrét ötlettel is szívesen megajándékozunk, ha valóban komolyan gondoljátok, hogy olyan gyermekszobát rendeztek be, ahol tényleg jól érzi magát a csemetétek. És magatoknak se szeretnétek túl nagy gondot okozni, ha például takarításról vagy a legkülönfélébb gyerekholmi elhelyezéséről van szó, nem beszélve a gyerekszobában együtt eltöltött órák hasznosságáról.

Jó ötletnek tűnik tehát, ahogy fentebb is utaltunk rá, ha elemes bútorcsaládban gondolkodtok a gyermekszoba berendezésekor. Így tudjátok a legpraktikusabban kitölteni a rendelkezésre álló teret, és így adtok esélyt magatoknak arra, hogy a bútorcsalád egyes elemeivel később bővítsétek a meglévő bútorzatot. Mivel a gyermekszobák általában kisebb méretűek, a helytakarékosság rendkívül fontos szempont. Ezért aztán törekednetek kell arra, hogy felfelé építkezzetek, gondolva itt a magas szekrényekre, az emeletes ágyakra, a többfunkciós bútorokra, a rejtett világításra vagy a mindent behálózó polcrendszerre. Még az is megengedhető, hogy a polcok például olyan magasan legyenek, amit a gyermek talán el se ér. Hiszen ott vagytok, ha valamit le szeretne venni, tudtok neki segíteni.

Ha már itt tartunk, a gyermekek biztonsága mindennél fontosabb. Lehet a polc magasan, de arra ügyeljetek, nehogy magára rántsa azt a gyermeketek. Lehet többfunkciós, például emeletes a kiságy, de legyen rajta korlát. Akár hintát is felszerelhettek a szobába, de az is legyen biztonságos.

Az egyedileg gyártott bútorok árban semmiképpen sem versenyezhetnek a BútorCity gyerekbútor webáruház kínálatával

A gyerekbútor webáruház kínálatát egyébként azért is érdemes tüzetesen átvizsgálni, mert rendkívül sok inspiráló ötletet kaphattok a gyermekszoba berendezéséhez vagy az ifjúsági bútorok kiválasztásához. Sokan azon az állásponton vannak: legjobb, ha a gyerekbútorok és az ifjúsági bútorok megrendelésre, méretre, helyben készülnek. Megfontolandó szempont, bár azzal számolni kell, hogy az egyedileg gyártott bútorok árban nem versenyezhetnek a BútorCity gyerekbútor webáruház kínálatával. És talán nem is képesek megteremteni azt a miliőt, ami a webáruház bútorai által létrehozható. Azokat mégis csak szakemberek tervezték meg…

Miért mondhatjuk ezt?

Egyszerű a magyarázat. A sokféleség, a széles kínálat – méretben, színben, formában és funkcióban – olyan inspiráló erő, ami mindig kicsit továbbgondolásra is készteti a nézelődőt, a leendő vásárlót. Továbbgondolásra pedig szükség van.

Hiszen említettük, hogy a gyermeketek napról napra fejlődik, változik. Ennek megfelelően viszonylag gyorsan változnak az igényei, a szokásai, a játékai, a használati tárgyai, a ruhaneműi és minden más, amit holminak szokás nevezni. Ezeket a holmikat pedig valahogy rendszerezni, tárolni kell. A gyermekszoba ennélfogva egy rendkívül speciális tároló hely. Mondhatni egyfajta raktár. Ahol a rengeteg és egyre növekvő számú holmi között el kell férnie – mégpedig kényelmesen – a most három, később hat, nyolc, tizenkét éves gyermeknek ugyanúgy, mint a majdan középiskolás fiatalnak. És a kistesónak is, aki korban és fejlődésben, továbbá a bútorzatot illető igényeiben szorosan követi a nagyobb testvérét. Erre is érdemes gondolni már akkor, amikor az első gyermek megérkezik a családba.

A zsúfoltságtól azért is óvakodni kell, hiszen a gyermeketeknek megfelelő élet- és mozgástérre is szüksége van

Lássuk be, nem is olyan egyszerű a feladat. De nem is megoldhatatlan. Akkor választotok jól, ha a gyerekbútorok, az ifjúsági bútorok jól képesek alkalmazkodni a környezethez. Úgy is mondhatnánk: olyan környezeti kultúrát kölcsönöznek a helyiségnek, ami minden tekintetben befogadó. Befogadja azt a rengeteg igényt, amit vele szemben támasztunk, s természetesen befogadja magát a gyermeket is, aki aztán jól érzi magát a birodalmában.

Ez persze nem azt jelenti, hogy mindent bezsúfolhatunk a gyerekszobába. Jó, ha időnként körülnéztek, és eltávolítjátok a térből a használaton kívüli, más szóval megunt holmikat. Azoknak a padláson vagy a pincében a helyük.

A zsúfoltságtól azért is óvakodni kell, hiszen a gyermeketeknek élet- és mozgástérre is szüksége van. Ebből a szempontból is praktikusak a bútorcsaládok, hiszen azoknak az elemei egyrészt különféle összeállításban használhatóak, másrészt a tervezőik gondosan ügyeltek arra, hogy ne foglaljanak el minden helyet a gyerekszobában. És ahogy a megunt játékkal teszitek, az idő múlásával akár a bútorcsalád egyes elemeit is kivehetitek a szobából.

A gyerekbútor webáruház ahhoz is nyújt inspiráló ötleteket, hogyan lehet ifjúsági bútorokkal helyettesíteni, illetve kiegészíteni a gyerekszobát. Ezért is érdemes körbenézni a BútorCity kínálatában. Végül: az se árt, ha a nagyobb gyermeketeket is beavatjátok a gyermek vagy ifjúsági bútor vásárlásába.