Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Friss, napfényes, naturális

Friss, napfényes, naturális
Ezek a szavak jellemzik leginkább az idei trendet, ami előnyben részesíti a világos, tört, meleg árnyalatokat, a naturális alapanyagokat, a kézzel készült dekorációkat és kiegészítőket és a temérdek szobanövényt. Ezek az alapok kedveznek a természetes stílusoknak, mint a skandináv, a Japandi, a rusztikus és a minimalista trendnek.

Könnyű lesz elköteleződni az idei irányzat mellett, hiszen világos és barátságos színek hosszútávra tökéletes alapot és kifogástalan harmóniát teremtenek az otthonunkban.

Már elmúlt években is nagy figyelmet kaptak a természetes anyagok a lakberendezésben. Idén a márvány, fém és kő felületek után kiemelkedő szerephez jutnak a fa alapanyagú bútorok, fa dekorok. A modernebb stílusú bútorokon csodás fa mintázatok közül válogathatunk. Az alapszínek tekintetében szürkés hűvös és élénk árnyalatok helyét a tört fehérek, bézsek, aranyló világosbarnák és a nyugodt zöldek veszik át. Továbbra is töretlen sikernek örvend az Urban Jungle trend, ami fantasztikus lehetőséget ad arra, hogy kreatívan kombináld a bézs, barna, zöld árnyalatokat, akár világos, akár sötétebb fa felületekkel. És bár a főszerepet a fa kapta idén, még mindig kedvelt trend a fekete részletekkel tervezett bútor.

Ne féljünk különféle szobanövényeket összezsúfolni, vagy akár egy komplett növényfalat telepíteni a szobába, hiszen cél, hogy minél közelebb tartsuk a természetet magunkhoz a mindennapjainkban,. Jelenlétük, ahogy a zöld és meleg bézses árnyalatok is, bizonyítottan nyugtató, harmonizáló hatással bírnak.

Kiemelt szerephez jutnak a rusztikus textúrák a szövetek körében is, a jövő zenéje a buklé minden mennyiségben. Akár a natúr fa esetében, a buklé is organikus, puha, otthonos tapintást és látványt biztosít.

Az ívelt és kerek formák, lekerekített tükrök, képkeretek is a lágy belső tér nagykövetei. A szabálytalan formákkal is kezdünk kitörni a minimalizmus szigorú kereteiből, és a letisztult harmónia egyedibb, melegséget sugárzó formáját megjeleníteni.

Az organikus irány mellett nem engedjük el a luxust és ragyogást sem, idén az arany szín is hódít, akár lámpa búra, akár dísztárgy formájában, de sok esetben arany mintával elemik ki a fa vagy kárpitos bútorok formavilágát is. Az arany dísztárgyak a napfény csillanását is az otthonunkba zárják, a fémek közül ő a meleg árnyalat képviselője, így nem csoda. hogy az idei trendben hangsúlyos szerepet kap.

A színek szerelmesei a mély, telt, elegáns árnyalatokat keressék az idei palettán: a zöld és piros pigmentet tartalmazó árnyalatok, mint pl. a barack, bíbor, rózsaszínek, narancsos színek kellő arányban luxust idéző vagy éppen játékos bohókás teret is alkothatnak körülöttünk.

 

 

Az idei év a fény, a meleg földszínek, és a zöld növények bűvöletében telik.

Hoztunk egy kis inspirációt legkedveltebb bútorainkkal: