Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A tudatos bőrápolás szentélye az otthonodban

A tudatos bőrápolás szentélye az otthonodban

A tudatos bőrápolás térhódításával napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a  fésülködőasztalok is a lakberendezésben.

Többféle terméket használunk nap mint nap a bőrünk egészségének és szépségének megőrzése érdekében. A fürdőszobai kis polc vagy a mosdó pereme bizony már nem elégséges a napi rutin elvégzéséhez. 

Az átlag magyar otthonok nagy részében nincsen külön gardrób szoba, ezért most mutatunk néhány ötletet és szempontot, ami segíthet dekoratívan integrálni az otthon egészébe a fésülködő asztalodat.

 

Gardrób vagy tágas fürdőszoba hiányában a legjobb választás a fésülködő aszal számára a hálószoba egyik sarka. Ha itt nem megoldható kényelmesen az elhelyezése, akkor egy kis körültekintéssel tökéletesen beilleszthető akár a nappali szobába is. Érdemes egy állószekrény és az ablak között helyet hagyni a kis asztalka számára, ahol természetes fényt is kap és a szekrény egyúttal elkülönít erre a célra egy kis sarkot a szoba egészéből.

 

 

Kisebb rendelkezésre álló terek esetében praktikus szolgálatot tehet egy szuper fali rendszerező vagy a falra szerelt tükör, mert helyet spórolnak meg. Érdemes támlás szék helyett puffot vagy kárpitozott ülőkét keresni, amit könnyen az asztalka alá tudsz tolni, amikor éppen nincs rá szükséged, így nem vesz el a szoba hasznos teréből. Ha nem találsz stílusban vagy méretben megfelelő fésülködő asztalt, választhatsz egy szép konzolasztalt is erre a célra.

Akármekkora helyet is tudsz szánni egy ilyen kis szentély berendezéséhez, mindenképpen kulcsfontosságú, hogy szép, rendezett és könnyen tisztán tartható asztalkád legyen. Mindenképpen szereld fel a fiókokat rendszerezővel, szükség esetén asztali vagy fali kis tárolókkal is elősegítheted a rend megőrzését.

 

 

Ez a bútordarab akár klasszikus, akár modernebb küllemmel rendelkezik, a mai napig is a csepp luxust képviseli, ezáltal maximálisan emelni tudja a szobád hangulatát. Sőt, nemcsak jól néz ki, hanem nagyon praktikus is, hiszen megkönnyítik a készülődéshez szükséges holmik tárolását. A rendezett és letisztult környezet titka bizony a precíz és átgondolt rendszerezésben rejlik.

A fésülködő asztal, ahogy a neve is mutatja, eredetileg azt a célt szolgálták, hogy a hölgyek nyugodt körülmények között tudjanak szépítkezni. Ám ezek a kis asztalok mai modernebb formájukban már számos más feladatot is el tudnak látni, amit  csak rá bíznál egy kisebb tároló asztalkára. Találhatók tükörrel és tükör nélkül készült darabok is.

Reggelente a fürdőszobára bizony hatalmas várólista jut, így kész megváltást hozhat egy pipere asztalka, ami megment az elhúzódó várakozástól. Egy csésze finom tea vagy kávé kortyolgatása mellett készülhetsz fel az előtted álló napra. 

Fiókjaiban tárolhatod a smink készletedet is, de belső rendszerezők segítségével tarthatsz itt egy-két írószert, vagy kis jegyzettömböt is, hátha éppen akkor jut eszedbe egy kreatív ötlet vagy egy fontos teendő, amit érdemes feljegyezned, a telefonod és laptop is kényelmesen elfér rajta, ha szeretnél smink videóból inspirálódni, gyorsan átnézni a mai feladataidat, vagy egyszerűen csak zenét hallgatnál, míg elkészülsz. 

Ez egy picit a te saját birodalmad: egy csajos kuckó, ahol a dekoratívabb kölni vagy körömlakk, a kedvenc ékszered akár szem előtt is maradhat, egy kedves kis növény extra bájt kölcsönöz a bútornak.

 

 

Sőt, ha igazán profi rendszerző vagy, akkor úgy is kialakíthatod, hogy egyetlen mozdulattal átalakíthasd bármikor home office dolgozósarokká. Amikor pedig éppen használaton kívül van, konzolasztalként dekoratív eleme is lehet a szobának.

Bármilyen funkcióé is lesz a főszerep, ez a csodaasztalka mindenképpen megérdemel egy csinos és kényelmes széket vagy puffot is.

Ha pedig valamilyen okból ebben a szerepkörében megszüntetnéd, a tükör levételével egyszerűen alakíthatod át konzolasztalkává akár az előszobába, az étkezőbe, vagy a nappaliba. 

Sokoldalú és elegáns kisbútor, ami egy kis kreativitással sokáig lesz hű társad a mindennapokban.